Årets højdepunkter

Årets højdepunkter

OL

Årets første højdepunkter er OL, et sportsstævne i september, vi træner til og ser frem til. I to hele dage dyster vi med elever fra andre skoler om de bedste sportspræstationer. Vi kæmper i alle mulige discipliner; fodbold, beachvolley, atletik, svømning, øksekast, bowling, tovtrækning og meget mere

Efterårskoncert

Hvert år deltager vi i til efterårskoncerten. Ved koncerten præsenterer de deltagende skoler kunstværker, musiknumre, digte og sange. Du kan finde link til en af efterårskoncerterne på Dagskolens hjemmeside.

Se filmen eks. på hvad vi laver på OL  "Plads til alle - OL på Tvind 2014"

 

Filmfestival

I løbet af efteråret optager vi årets skolefilm. Det kan være indenfor forskellige genrer. Filmen bliver vist og præmieret ved en filmefestival arrangeret sammen med 4-5 andre skoler. Du kan finde link til en af Dagskolens film på Dagskolens hjemmeside.

 

Vinterkoncert

Vinterkoncerten bliver afholdt på Borreby Gods ved Skælskør. Medvirkende er ofte udenlandske musikere. Symfoniorkestret Filharmonia Zielonagòrska fra Polen har igennem mange år spillet til Vinterkoncerterne. Vi har haft besøg af forskellige Brass Bands som også har spillet. Holstebro Balletskoles ungdomsafd dansede til Vinterkoncerten 2016 og skal gøre det igen 5. februar 2017. Koncerten afsluttes med fællesspisning på Hotel Frederik den 2. og dans.

 

Sommerteater

Hvert år sætter lærere og elever et teaterstykke op. Nogle står på scenen og skal huske deres replikker, andre sidder oppe bagved og skal sørge for at folk i salen kan se og høre hvad der foregår på scenen. Så er der dem der sidder og nyder forestillingen fordi de i flere uger har knoklet med kulisser rekvisitter og kostumer. Alle har en funktion i stykket og alle nyder det lige så meget som publikum forhåbentlig gør.

Med vores stykke deltager vi i et teaterstævne hvor vi dyster med andre skoler om bedste opførelse.

Det er næsten altid godt vejr til sommerteater, og når vi ikke sidder inde i salen og ser teaterstykker, er der masser af steder hvor man kan slå sig ned og nyde foråret.

 

Skolerejse

Vi er på en rejse i løbet af skoleåret. Alle rejserne er skolerejser i ordets bedste forstand. Vi forbereder os godt, inden vi drager af sted. Vi studerer de lande, som vi skal rejse til, lærer om geografien, om landets historie og dets mennesker. Vi træner sprog. Vi lægger planer og forbereder det praktiske - lærere og elever sammen. Når vi er af sted, arbejder vi målrettet med at løse opgaver og finde svar på spørgsmål om landet og menneskenes levevis, som vi har haft med hjemmefra. Der skal skrives rapporter, laves interviews og tages billeder. Når vi kommer hjem, efterbearbejdes rejsen, mundtlig og skriftligt og vi holder foredrag for andre om vores oplevelser.